Hammarby vs Redbergslids IK

vs

Återblicka

Hammarby var sekunder från säsongens första hemmaseger. Men i matchens sista anfall lyckades gästerna kvittera och hemmalaget fick nöja sig med en pinne.

Inte helt olikt andra matcher som spelats i Eriksdalshallen så blev fredagens hemmamatch mot Redbergslid oerhört dramatisk. Denna gång resulterade dramatiken i en grönvit poäng.

– För två månader sedan fick vi stryk med 18 mål mot samma lag. Idag tar vi en poäng så det är klart att det är en oerhört skillnad. Det är klart att en poäng är värt en massa. Framför allt är det skönt att vi gör en bra insats, även om det är klart att att det hade känts oerhört mycket skönare att få med sig två poäng, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Hammarby var på hugget redan från början och med flera fina räddningar av Anton Hellberg i mål samt ett stabilt anfallsspel ledde Bajen med 7-4 efter första tio minuterna.
– I första halvlek sprang vi på allt och pressade dem att komma hem. Mest nöjd är jag med anfallsspelet, för där får vi betalt för de delar som vi har jobbat med innan, säger Kalle Matsson.

Bajen fortsatte att tugga på i första halvlek och fick hjälp av de nästan 900 personerna i publiken som manade på spelarna. Med ett lirkande skott från kapten Patrik Falhgren som letade sig in i mål i halvlekens sista sekund gick Hammarby till halvtidsvila med en skön tremålsledning.
– Från våra mått mätt, för vi får utgå var vi är någonstans, så är prestationen jättebra idag.

I början av andra halvlek fick Redbergslid en kanonstart och tog igen de tre målen på knappt tre minuter. Sedan följde en katt-rått-lek där båda lagen taktade rätt jämnt. Med tio minuter kvar kom Redbergslid till ledning för första gången i matchen.
– Vi går lite på tomgång anfallsmässigt en stund i andra halvlek och vi får slut på både idéer och kräm i benen. Men sedan får vi igång det igen och gör en del mål på kontringar, säger Kalle Matsson.

Med en och en halv minut kvar av matchen satte Patrik Fahlgren dit 31-29. Redbergslid svarade dock direkt med ett mål och samtidigt fick Hammarbys Anders Wik-Rydberg en utvisning. Slutsekunderna blev därmed både en match mot RIK och mot klockan. Med en man mindre på plan fick inte Bajen till ett riktigt avslut utan blev istället avblåsta för passivt spel. På så sätt bjöds bortalaget på ett sista anfall och med sekunden kvar drog Oliver Wigmark in bollen och den delade poängen var ett faktum.
– Det blir svårt när vi åker på en utvisning i slutet. Det är klart att jag då kan våga spela utan målvakt eller få in timeout-kortet innan vi blir av med bollen. Men jag tycker vi gör rätt grejer och dödar en massa tid. Jag tycker det är solklart frikast i slutet, men de blåser istället för passivt spel. Vi får nu jobba på och se till att vi leder med två mål i slutet nästa gång.

Målskyttar
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (1), Rickard Lönn 7, Gunnar Pettersson 4, Nils Pettersson 3, Martin Dolk 3, Anders Wik-Rydberg 3, Johan Nilsson 1, Bastien Genty 1, Hannes Nyström 1.
Redbergslids IK: Tobias Johansson 5 (1), Oliver Wigmark 5, Jonathan Carlsbogård 5, Daniel Wester 5, Emil Mellegård 5, Niclas Fingren 3, Melker Norrman 2, Markus Thorbjörn 1.

Utvisningar
Hammarby IF: 2×2 min.
Redbergslids IK: 4×2 min.

Domare: Niklas Widell och Jonas Åström.

Publik: 872.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
3 november, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1631
Redbergslids IK1331