Hammarby vs Ricoh

vs

Återblicka

Försvarsspelet fungerade inte alls, men framåt glänste Patrik Fahlgren.
Nyförvärvet från Bundesliga satte tolv mål i träningsmatchen mot Ricoh.
– Patrik är fantastiskt bra idag, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Inför en vältalig publik, cirka 350 personer hade sökt sig till Eriksdalshallen, spelade Bajen sin första träningsmatch inför höstens spel i Handbollsligan. Såväl Bajen- och Ricohspelare såg ut som kalvar på grönbete inledningsvis. Offensiven stod helt klart i fokus, medan försvarsspelet lämnades därhän. Gästerna var minst dåliga bakåt och ryckte till sig några bollars ledning, som minskade till två bollar i paus.

Den fina grönvita, för dagen tigerrandiga, avslutningen av första halvlek förbyttes dock mot en påtagligt svag inledning i andra. Bajen mäktade endast med två mål framåt första åtta minuterna, medan försvaret var vidöppet. Gästerna drygade tämligen enkelt ut ledningen till sju bollar under samma period.
– Vi släpper in mycket mål och det är vi inte vana vid. Släpper vi 36 mål i matcherna i serien kommer vi inte vinna så många, så enkelt är det. Det är lite nya konstellationer och nya spelare in i försvarsspelet och det kommer ta sin lilla tid, säger Kalle Matsson.

Framåt fanns det desto mer att glädjas åt. Nyförvärven Patrik Fahlgren, Rickard Lönn och Hannes Nyström skrev alla in sig i målprotokollet – där ”Falle” utmärkte sig med sex mål i vardera halvleken. Högersexan Bastien Genty stod över matchen.
– Det vi ska se till är att de andra bredvid Patrik är samspelta med honom. Vi kommer ha oerhört mycket nytta av det. Anfallsmässigt såg det ju lite bättre ut.

Matsson konstaterar att ”vi har rätt hårt jobb framför oss”, men menar konstaterar samtidigt att laget behöver träningsmatcherna för att hitta varandra:
– Det är nya spelare på tunga positioner, centralt i försvaret och centralt i offensiven, och det kommer ta sin lilla tid och hitta det, säger han och fortsätter:
– Det är blir något att förhålla sig till, det kan vara lite svårt på träningarna när man tycker allt ser bra ut och sedan blir man lite genomskådad på banan. Nu har vi något att rätta oss efter, vi kan mycket bättre än idag.

Målskyttar
Hammarby: Patrik Fahlgren 12, Nils Pettersson 5 (1), Rickard Lönn 3, Gunnar Pettersson 2, Hannes Nyström 2, Anders Wik-Rydberg 2, Andreas Halvarsson 1.

Utvisningar
Hammarby:
Rioch: 1×2 min.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
9 augusti, 2017 17:45 Träningsmatcher - Herr 2017/18

Spelplats

Eriksdalshallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Hammarby IF1528
Ricoh HK1736