HIF Karlskrona vs Hammarby

vs

Återblicka

Hemmalaget chockade Bajen och gick snabbt upp i ledning med fem bollar.
Men grönvitt repade mod, jobbade ikapp och kunde bärga två störtsköna pinnar hem till Söder.
Bäste Hammarbyskytt blev Patrik Fahlgren med åtta mål.

Hammarby fick precis den starten som man inte vill ha i en viktig ”fyrapoängsmatch”. Efter fem spelade minuter ledde hemmalaget med 4-0 trots att Anton Hellberg gjort flera fina räddningar i det grönvita målet.
– Karlskrona spelade inspirerat och fysiskt försvarsspel. Vi var lite passiva och tog en del dåliga beslut. Jag kunde ha förberett laget mer på vad som väntade för det var inte oväntat. Men vi fick hyfsat snabbt ordning på vad vi skulle göra i alla fall, säger Kalle Matsson.

Den första kvarten bjöd dessutom på många tekniska fel från båda lagen och först med tio minuter kvar av halvleken kom Hammarby igång på allvar. Anton Hellberg fortsatte sin goda form i buren och lagkapten Patrik Fahlgren visade vägen framåt, vilket bidrog till fem raka Bajenmål och kvittering till 10 lika med minuter kvar av halvleken.
– Vi anpassar vårt anfallsspel mer utifrån deras försvar och tar bättre beslut. På det sättet skapar vi mer och ger inte bort några kontringar till Karlskrona, säger Kalle Matsson.

Och lagom till halvtidsvilan hade Bajen förvandlat ett femmålsunderläge till ledning med 11-12. I andra halvlek var Hammarby på hugg från början och utökade sin ledning ytterligare. Som mest ledde Bajen med fem bollar.
– Försvaret var egentligen stablit hela tiden även om de gjorde några mål. Vi kunde kanske ställt om lite bättre men intentionerna var hela tiden där.

Men Karlskrona kröp allt närmare och med minuter kvar av matchen skiljde endast två mål.
– Vi drabbas av två utvsingar som rycker lite i matchen och de gör några mål ur mycket pressade lägen. Men vi håller oss kalla och kan reda ut den press vi sätts under.

Och med ytterligare en räddning av Anton Hellberg med minuten kvar säkrades segern och två nya grönvita poäng.
– Jag tycker att det är mycket bra gjort av killarna att inte stressa upp sig av den olyckliga starten och även behålla lugnet i slutet, säger Kalle Matsson.

Målskyttar
HIF Karlskrona: Lars Møller Madsen 11 (5), Hampus Olsson 8, Jakob Nygren 3, Gustaf Hallén 2, Hampus Dahlgren 1, Ian Martin 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8 (2), Martin Dolk 5, Rickard Lönn 4, Anders Wik-Rydberg 4, Hannes Nyström 3, Johan Nilsson 2, Andreas Halvarsson 1, Nils Pettersson 1.

Utvisningar
HIF Karlskrona: 2×2 min.
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Publik: 761.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
20 december, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Karlskrona Idrottshall

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
HIF Karlskrona1126
Hammarby IF1228