IFK Skövde vs Hammarby

vs

Återblicka

Med fyra minuter kvar hade Bajen två bollar upp mot Skövde.
Tigerränderna fick ändå vända tomhänta till Söder när hemmalaget satte segermålet tre sekunder från slutet.
– Det känns ju så klart som att vi ska ha med oss något hem, säger manager Kalle Matsson.

Trots ett tidigt underläge med två bollar, hemmalaget Skövde snor åt sig 3-1 efter dryga sex minuter spel jobbar Hammarby in sig i matchen. I målet plockar Anton Hellberg, med just Skövde som moderklubb, några viktiga bollar och framåt dirigerar Patrik Fahlgren med fast hand. Kvarten in i första är det istället tigerränderna som sitter i förarsätet med 9-7 på fickan.
– Ja, det är trevande anfallsmässigt i nån minut men sen gör vi det bra där i en period, säger Kalle Matsson.

Dock lyckas Hammarby inte behålla trycket framåt och Skövde vänder på steken målmässigt sista tio, medan gästerna sliter ont i försvaret. Men målmässigt är det fortsatt jämnt och trots en missad Bajenstraff i slutet är det bara två bollar upp i paus, 18-16.
– Vi blir lite passiva och tittar på lite för mycket. 18 mål är ju alldeles för många insläppta mål och vi känner att med lite bättre träff i försvarsspelet har vi en bra chans.

Efter paus tar Skövde kommandot och håller Bajen på några bollars avstånd, men tack vare inbytte Robin Hallbergs storspel i kassen förmår inte hemmalaget punktera tillställningen. Istället visar Anders Wik-Rydberg vägen tillbaka in via tre raka mål till 22-22.
– Jag tycker inte vi har så jobbig period i början av andra, utan det är mer två utvisningar för oss som gör att det blir lite status quo. När vi klarat dom tycker jag vi tar tag i matchen bra.

Slutminuterna blir, om inte välspelade, rafflande. Hammarby håller sig målmässigt framför i protokollet och när Skövdes Christoffer Hedberg åker på sin andra utvisning utnyttjar Bajen läget direkt. Gunnar Petterson flippar kyligt in 28-26 med fyra minuter kvar. Istället för att stänga matchen med en man mer tillåts Skövde göra två mål under utvisningen – för att sedan ta ledningen med 29-28 på straff.
– Tyvärr bommar vi några avslut och de kämpar in sina mål. Så här direkt efter kan jag inte säga exakt vad vi skulle gjort annorlunda där, men är inga stora och tydliga fel av oss där utan mer bra prestationer av dem.

Bastien Genty ser ändå ut att rädda en poäng 20 sekunder från slutet, men Alfred Ehns chansskott med 59.57 på klockan smiter igenom Hallbergs ben. Noll poäng till Bajen.
– Klart att vi vill och försöker låsa i slutet men lyckas inte utan de får iväg ett skott som väldigt retligt ger dem segern.

Målskyttar
IFK Skövde: Alfred Ehn 10, Rasmus Wremer 5 (4), Adam Samuelsson 5, Kristian Svensson 5, Felix Kasch 3, Christoffer Hedberg 2.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 8, Anders Wik-Rydberg 6, Bastien Genty 4, Johan Nilsson 3, Rickard Lönn 2, Gunnar Pettersson 2, Andreas Halvarsson 1, Martin Dolk 1 (1), Alexander Binderis 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar
IFK Skövde: 6×2 min.
Hammarby IF: 5×2 min.

Domare: Jasmin Kliko och Rickard Canbro.

Publik: 1 407.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
27 september, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Arena Skövde

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
IFK Skövde1830
Hammarby IF1629