Lugi HF vs Hammarby IF

vs

Återblicka

Underläge med fem bollar en bit in i andra, men ett vilt kämpade Bajen gav aldrig upp.
Patrik Fahlgren skickade in kvitteringen med fyra sekunder sekunder kvar och grönvitt bärgade en bragdartad poäng i Lund.

Med knappa kvarten kvar av matchen kvitterade Hammarby för första gången. Ett aggressivare försvarsspel, högre tempo och fint målvaktsspel bidrog till att Hammarby lyckades komma i kapp femmålsunderläget.
– Vi släpper in färre kontringsmål och returer i andra. Jag tycker egentligen att vi spelar okej bakåt hela matchen men de får kontra för mycket och vi missar att ta en del returer, säger manager Kalle Matsson.
– När vi plockar bort det så skapar de nästan bara chanser direkt från frikast. Detta är svårt för oss att plocka bort helt, men vi är skärpta och gör det väldigt bra många gånger.

Den grönvita skärpan gjorde att det blev en riktigt dramatisk avslutning. Med två minuter kvar reducerade Bajen via Gunnar Pettersson. En målvaktsräddning senare av Anton Hellberg bäddade för nytt grönvitt läge som förvandlades till straff för Bajen och utvisning för hemmalaget. Martin Dolk satte iskallt straffen och med en minut kvar stod det 27 lika.
– Jag tycker att Dolk blir bättre och bättre. Idag var han starkt bidragande till att vi kunde ta en poäng. Jag är mest nöjd med lagets inställning och att vi är trogna idéerna igen fast vi hamnar fem ner, säger Kalle Matsson.

Hemmalaget tog åter ledningen med 20 sekunder kvar tack vare straffmål av den förre Bajenspelaren Lucas Pellas, som gjorde fem mål i matchen totalt. Hammarby fick dock chans att kvittera i slutsekunderna – en chans som lagkapten Patrik Fahlgren förvaltade väl när han dundrade in 28-28.
– Det känns inte som en vinst men det är helt okej i alla fall. Det är oavsett skönare att kvittera än att släppa in kvitteringen i slutskedet när det blir oavgjort, säger Kalle Matsson.

Hammarby har spelat två bortamatcher och fått med sig två poäng. Nu väntar ytterligare två bortamatcher innan Bajen är tillbaka i Eriksdalshallen igen.
– Vi har bra stämning i laget och alla jobbar på så det är trevligt att vara iväg tillsammans. Vi får ju lite fler hemmamatcher på våren så vi slipper åka då. Det är starkt av oss att inte torska på tre matcher, men vi är väldigt sugna på att vinna nu…

Målskyttar
Lugi HF: Alfred Jönsson 7, Hampus Jildenbäck 6 (1), Anders Hallberg 5, Lucas Pellas 5 (2), Jakob Wickman Modigh 3, Hampus Henningsson 2.
Hammarby IF: Gunnar Pettersson 7, Martin Dolk 6 (3), Nils Pettersson 4, Patrik Fahlgren 4, Anders Wik-Rydberg 3, Johan Nilsson 2, Bastien Genty 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar
Lugi HF: 1×2 min.
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Publik: 1 610.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
13 november, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Fofsparbankarena A

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Lugi HF1628
Hammarby IF1428