OV Helsingborg vs Hammarby

vs

Återblicka

Bajen låg steget efter nykomlingen OV Helsingborg matchen igenom.
Då skickade Patrik Fahlgren in en patenterad underjamare med sekunder kvar – och när hemmalaget hann med ett sista skott räddade Robin Hallberg i bästa ”Buster”-stil.
Tigerrandigt åkte hem till Söder med två störtsköna poäng.

I söndagskvällens bortamatch mot OV Helsingborg stod viktiga poäng på plats då Bajen endast vunnit en match och Skånelaget inte vunnit någon inför matchen. Hemmalaget var på hugget redan från början och ledde med 4-2 efter drygt fem minuter.
– Det blev en riktig kämpamatch. Jag vet inte om det beror på att vi var spända för att vi kände att vi förväntades vinna eller vad det berodde på. Men matchen präglades mer av vilja än av skönspel, säger Hammarbys manager Kalle Mattson.

Största utmaningen hade Hammarby bakåt, vilket även visade sig i målvaktsspelet. Kalle Matsson gjorde flera byten mellan Robin Hellberg och Anton Hallberg.
– Jag tycker båda målvakterna är väldigt duktiga och har stort spel i sig. På träningarna ser det riktigt bra ut, men vi väntar på fullträffen under match. Om den som är inne inte får grepp om bollarna är det lika bra att ge den andra chansen. Idag väljer jag att agera lite tidigare än andra matcher och får utvärdera om det var bättre.

Hammarby fick jaga under hela första halvlek och låg som mest under med 15-10. Bajen lyckades krypa närmare  strax före paus och två mål Anders Wik-Rydberg såg till att underläget endast var två bollar i halvtid.
Även i andra fick Hammarby jaga och kom i kapp första gången först med en kvart kvar av matchen.
– Vi har ju en seger på kontot och det gjorde kanske att vi kunde vara lite mer avslappnade i slutet. Jag hade hoppats att i skulle vara avslappnade och spela ut hela matchen men är så klart oerhört nöjd med resultatet, säger Kalle Matsson.

För slutskedet av matchen blev verkligen spännande och med knappt två minuter kvar stod det 26-26. Och med sekunder kvar klev Patrik Fahlgren fram och visade varför han har fått äran att bära kaptensbindeln den här säsongen då hans underarmsskott hittade Helsingborgsnätet. Hemmalaget skakade dock fram ett sista skott, men en räddning i ”serietidningsklass” av Robin Hallberg säkrade Hammarbys andra seger för säsongen.
– Fahlgren visar i slutskedet att han har erfarenhet och använder sin kunskap på ett bra sätt. Jag är även glad och stolt över hur killarna pushar och hjälper varandra när det inte går som vi vill. Mest nöjd är jag med resultatet, kämpainsatsen och lugnet i slutet.

Vad tar du framför allt med dig från den här matchen?
– Två poäng är ju det viktigaste. Men jag tar även med mig att vi fortsätter att kämpa fast allt inte flyter på. Sedan utvärderar vi som efter alla matcher och ser vad som var bra och vad som kan göras bättre.

Målskyttar
OV Helsingborg: Henrik Hurtig 7, Linus Nilsson 5, Oskar Hansson 4, David Florander 4 (2), Jonathan Wilthorn 3, Johan Lundgren 1, Emil Lindqvist 1, Simon Stridsberg 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 6, Anders Wik-Rydberg 6, Rickard Lönn 4, Johan Nilsson 4, Martin Dolk 3 (2), Hannes Nyström 2, Nils Pettersson 1, Gunnar Pettersson 1.

Utvisningar
OV Helsingborg:
Hammarby: 3×2 min, Jesper Johansson rött kort efter tre utvisningar.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik.

Publik: 1 126.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
8 oktober, 2017 17:45 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Helsingborg Arena

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
OV Helsingborg1626
Hammarby IF1427