Ricoh HK vs Hammarby

vs

Återblicka

Det tog två matcher, men i länsderbyt borta mot Ricoh tog Bajen säsongens första seger. Målbäst i tigerrandigt blev kantspringaren Johan Nilsson med sju fullträffar.

I säsongens första två matcher har det dröjt till den nionde och femtonde matchminuten innan Hammarby har gjort första målet. I måndagens match mot Ricoh kom det första målet redan efter en knapp minut tack vare ett straffmål av Nisse Pettersson.
– De tidigare matcherna har vi skapat en del lägen i början men missat och då sätter det sig i skallen. Och i och med att vi är precis i början av säsongen har det skapat lite osäkerhet. Jag tror inte att det hade fått samma effekt senare på säsongen då man känner sig tryggare. Idag var det fantastiskt skönt att vi var med från början, säger manager Kalle Matsson.

För precis som vanligt i länsderbyn så var det jämnt inledningsvis och efter första kvarten stod det sju lika.
– Sedan får vi en period i första halvlek när de har 11-8 och då känns det som om vi sätts ordentligt på prov. Den här matchen tror vi på det vi gör och lyckas komma ikapp. Det blir en helt annan match när vi är med från början och slipper stressa och bli osäkra utifrån det. Nu får vi spela på och tror på det vi gör, säger Kalle Matsson.

Lagen gick till halvtidsvila med 15 lika, efter bland andra fem mål av Bajens Johan Nilsson, och även första tio minuterna i andra halvlek var väldigt jämna. Sedan kopplade Hammarby ett litet grepp med en tvåmålsledning. Även om det sedan blev väldigt spännande för de grönvita och röststarka supportrarna på läktarna i slutminuterna så lyckades Bajen till slut hålla undan Ricoh. Och säsongens första seger fastställs med siffrorna 27-29.
– Idag är vi mycket mer ett lag och spelar på varandras styrkor, istället för när det är otryggt och otajmat. Det är ju klart en fördel att spela som ett lag i handboll än en och en…

Vad vill du ta med dig från segern mot Ricoh till hemmamatchen mot Alingsås på fredag?
– Jag vill att vi ska jobba metodiskt och tro på det vi gör. Vi ska våga spela och köra på. Alingsås är ett toppenlag med duktiga spelare men har också en hel del nya och måste hitta sina nya konstellationer. Vi kan absolut rubba dem om vi gör en bra match.

Målskyttar
Ricoh HK: Troels Vejby Jørgensen 8, Tobias Rosengren 5, Henrik Olsson 5 (3), Pavle Karacic 3, Anderas Lang 2, Wictor Bernhager 2, Jesper Linnéll 1, Pontus Esplig 1.
Hammarby IF: Johan Nilsson 7, Nils Pettersson 5 (4), Patrik Fahlgren 4, Anders Wik-Rydberg 4, Hannes Nyström 4, Gunnar Pettersson 3, Rickard Lönn 2.

Utvisningar
Ricoh HK: 4×2 min.
Hammarby IF: 4×2 min.

Domare: Emil Blanck och Johan Larsson.

Publik: 420.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
18 september, 2017 19:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Solnahallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Ricoh HK1527
Hammarby IF1529