Ricoh HK vs Hammarby

vs

Återblicka

Trots sex bollars ledning för tigerrandigt i paus skapades viss nerv i slutminuterna när hemmalaget kröp närmare. Men Bajen red ut stormen och tog andra raka segern efter uppehållet.
Målbäst i Hammarby blev Rickard Lönn och Patrik Fahlgren med sju mål var.

Hammarby kom till Solnahallen med två tidigare segrar mot Ricoh den här säsongen. Och det märktes redan från början att Bajen var ute efter en tredje seger. Efter första kvarten ledde de grönvita med 9-5, mycket tack vare sitt aggressiva försvarsspel.
– Vi spelar bra försvarsspel emellanåt och Anton är bra i mål. Intensiteten är det bästa i försvarsspelet, vi har höjt tempot ett snäpp, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Även anfallsspelet fungerade väl i första halvlek och Hammarby gick till halvtidsvila med en sexmålsledning. I början av andra halvlek bjöd Bajen på många tekniska fel vilket tillät Ricoh att smyga sig lite närmare och drygt fem minuter in i halvleken stod det 13-16.
– Vi går bort oss några gånger idag och kommer fel men vi räddar upp det snabbare och bättre. Vi är snabbare både i fötter och i skallarna, där vi har höjt oss ett snäpp. Vi är mer vakna, säger Kalle Matsson.

När Anton Hellberg, som hade 41 i räddningsprocent, räddade en straff med tio minuter kvar och ställningen 17-24 var det nog många som trodde att matchen var avgjord. Men precis som så många gånger förr blev detta derby spännande in i det sista när Ricoh gjorde ett rejält försök att jaga ikapp i slutet. Med en och en halv minut kvar ledde Bajen endast med två mål.
– Vi blir lite trötta och sega efter hand. Vi hade gärna rullat på lite fler spelare men hade både Erik och Gunnar borta på grund av sjukdom så vi fick gå runt på ganska få spelare idag.

Hammarby lyckades dock hålla undan och är domarna blåste av matchen hade Bajen vunnit med tre härliga bollar.
– Det är skönt att vinna matcher, det spelar ingen roll om det är mot Ricoh eller något annat lag. Det är alltid roligt att vinna matcher och det är kul att känna att vi gör bra ifrån oss.

Målskyttar
Ricoh HK:
Henrik Olsson 9 (2), Jesper Linnéll 5, Andreas Lang 4, Ola Pewik 3, Tobias Rosengren 1, Pavle Karacic 1, Wictor Bernhager 1, Troels Vejby Jørgensen 1.
Hammarby IF: Rickard Lönn 7, Patrik Fahlgren 7 (3), Anders Wik-Rydberg 4, Andreas Halvarsson 2, Bastien Genty 2, Nils Pettersson 2, Johan Nillson 2, Johan Nilsson 2, Hannes Nyström 2.

Utvisningar
Ricoh HK:
4×2 min.
Hammarby IF: 2×2 min.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Publik:

Detaljer

Datum Tid League Säsong
3 februari, 2018 16:00 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Solnahallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Ricoh HK925
Hammarby IF1528