Tyresö Handboll vs Hammarby IF

vs

Återblicka

Anton Hellberg blev ett straffspöke och en het Adam Norman höll måltakten framåt när allsvenska Tyresö besegrades med fyra bollar.
Ett småsegt Hammarby får nu några dagars matchvila.
– Det är inte omöjligt att vi är lite slitna, nu ska vi träna en period innan kommande matcher, säger Erik Larholm.

Mer kamp än skönspel. Så kan man beskriva första halvleken i Tyresöhallen. Hemmalaget Tyresö försöker men kommer inte till lägen, Bajen kommer till lägen men bränner frekvent. Det de rödvita skapar tar oftast Fabian Norsten hand om i sin gamla hemmahall. Guldmedaljören från J18-EM inleder dessutom matchen med en frilägesräddning.
– Det är lite initiativlöst framåt emellanåt i början, men vi tog oss in i det. Sedan får man ge Tyresö en eloge för bra krigande och bra målvaktsspel, säger Larholm.

Efter en stund ställer även Bajen in siktet framåt. Kantspringaren Andreas Halvarsson utnyttjar försvarsmisstag vid flera tillfällen och sätter fyra bollar, 12-9 till grönvitt efter första halvlek.
– Vi har en del att göra anfallsmässigt med lite oskärpa, men jag tycker vi spelar oss fram till lägen. I vissa delar av spelet är vi nöjda med och det är skönt att se att det går framåt där.

Bajen ser inledningsvis ut att ha kontroll på förloppet efter paus, men hemmalaget tvingar fram såväl utvisningar som sjumeterskast och plötsligt är Tyresö bara en boll bakom. Tur då att Anton Hellberg vaknat på rätt sida och räddar fyra av fem (!) hemmastraffar i andra.
– Anton tog straffar och en del skott, men jag tycker nog att Fabian är minst lika bra i spelet. Målvaktsspelet generellt var bra.

Sista kvarten tar en spelsugen Adam Norman tag i Bajens anfallsspel och återställer ordningen med tre raka mål i obruten följd till 24-18. Vänsternian noteras för totalt åtta bollar. En lite smågrinig avslutning med tvåminuutare åt båda håll gynnar Tyresö bäst som knappar in en smula, men Bajensegern är aldrig hotad.
– Det är helt okej bakåt idag även om vi inte kommer upp i samma energinivå över 60 minuter som tidigare. Vi är bra, men inte riktigt lika bra som i de andra matcherna. Samtidigt tar jag med dig att intentionen i vårt anfallsspel ser lovande ut.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
23 augusti, 2018 18:45 Träningsmatcher - Herr 2018/19

Spelplats

Tyresöhallen

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Tyresö Handboll922
Hammarby IF1226