Ystads IF vs Hammarby

vs

Återblicka

Bajen bjöd hemmalaget Ystad på rejäl kamp på fredagskvällen.
Men trots en bra tigerrandig insats, framförallt försvarsmässigt, lyckades skånepågarna rycka till seger i slutminuterna.

Det var hemmalaget, som kanske lite väntat, inledde starkast och efter fem minuter stod det 4-1. Hammarby låter det dock inte rinna iväg längre utan efter ytterligare fem minuter stod det 5-4 mycket tack vare ett aggressivare försvarsspel och bra räddningar från Anton Hellberg i mål.
– Vi klarar man-man-duellerna bättre idag och agerar mer än väntar på dem. Jag tycker ändå att tempot är högre idag men vi klarar det klart bättre ändå, säger Hammarbys manager Kalle Matsson.

Trots att Hammarby missade en straff och gjorde en del passmissar så lyckades laget, med lagkapten Patrik Fahlgren och målvakt Anton Hellberg i spetsen, inte bara kvittera utan även gå om Ystad i slutet på första halvlek. Halvtidsresultatet fastställdes till 10-11.
– Anton gjorde en riktigt bra första halvlek och Robin gjorde ett bra inhopp i andra. Båda är jätteduktiga och kommer att bli bättre och bättre under säsongen, säger Kalle Matsson.

I början på andra halvlek visade hemmalagets storspelare Kim Andersson snabbt vägen och efter bara ett par minuter hade Ystad tagit ledningen igen. Sedan följdes lagen åt under resten av matchen men Ystad hade hela tiden ett litet, litet övertag. Hammarby fick flera lägen att komma ikapp och gå förbi men tog inte möjligheterna som gavs. Ystad vann till slut matchen med 26-24.
– Vi får jaga i andra halvlek och vi kommer aldrig riktigt förbi. Vi behöver vara mer eller mindre hundraprocentiga om vi ska vända på steken sista delen av matchen och det är vi inte riktigt, säger Kalle Matsson.
– Vi misslyckas i en del aktioner och tar en del mindre lyckade beslut. Men vissa av spelarna hade gått mycket tid och alla killarna hade kämpat frenetiskt och var kanske lite trötta i slutet.

Är du nöjd med spelet trots att ni förlorade?
– Jag är nöjd med stora delar av prestationen men missnöjd med att vi inte får med oss någon poäng.

Vad tar du med dig från matchen?
– Att vi har mycket kvalitet. Vi pressar ett topplag på bortaplan och vi känner själva att vi kan göra saker bättre. Vi ska inte tveka på helheten utan fortsätta att jobba med detaljerna och bli ännu bättre och säkrare i det vi gör. Då kommer också poängen och segrarna komma oftare.

Målskyttar

Ystads IF: Hampus Andersson 7 (4), Kim Andersson 6, Lukas Sandell 5, Emil Hansson 2, Carl Löfström 2, Alexander Borgstedt 2, Linus Andersson 1, Jeppe Krogh Simonsen 1.
Hammarby IF: Patrik Fahlgren 7 (1), Rickard Lönn 7 (3), Nils Pettersson 3, Anders Wik-Rydberg 3, Martin Dolk 2, Gunnar Pettersson 1, Hannes Nyström 1.

Utvisningar
Ystads IF: 2×2 min.
Hammarby IF: 4×2 min.

Domare: 1 695.

Publik: Rickard Canbro och Jasmin Kliko.

Detaljer

Datum Tid League Säsong
20 oktober, 2017 19:30 Handbollsligan - Herr 2017/18

Spelplats

Ystad Arena

Resultat

LagHalvtidSlutresultat
Ystads IF HF1026
Hammarby IF1124